Πιστή στο αναπτυξιακό της πλάνο, η Lidl Ελλάς εγκαινίασε την Πέμπτη 20 Μαΐου ένα νέο κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσαμπελιές, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 144, τηρουμένων όλων των κανόνων προστασίας για την ασφάλεια πελατών και εργαζομένων.

Η λειτουργικότητα, η άνεση και η εξυπηρέτηση στεγάζονται σε ένα σύγχρονο κατάστημα που αποτελεί επένδυση για την τοπική κοινωνία και οικονομία. 

Η ιδιαιτερότητα και σημαντικότητα, ωστόσο, του εν λόγω καταστήματος έγκειται στο γεγονός ότι κατά την ανέγερσή του εντοπίστηκαν στο οικόπεδο κινητά αρχαιολογικά ευρήματα. Μερικά εξ αυτών ήταν ένας μυκηναϊκός τάφος με 9 διακοσμημένα αγγεία και χρυσά κοσμήματα, 30 χάλκινα νομίσματα (ρωμαϊκά, βυζαντινά και βενετσιάνικα) και 4 κεραμικοί κλίβανοι. Αντίστοιχα, στις υπώρειες του φυσικού πρανούς, αποκαλύφτηκε αρχαίος λιθόστρωτος δρόμος μήκους 27μ. Η χρήση του, σύμφωνα με τη χρονολόγηση της κεραμικής, ξεκινά από τα ύστερα πρωτογεωμετρικά χρόνια (870-790 π.Χ.) μέχρι και τα υστερορωμαϊκά χρόνια (βρέθηκαν νομίσματα με ακριβή χρονολόγηση 117-138 μ.Χ.). Το συγκεκριμένο μνημείο αξιολογείται ως σπάνιο, καθώς είναι ελάχιστοι οι αρχαίοι δρόμοι τέτοιου τύπου, και σημαντικότατο, διότι φαίνεται ότι αποτελεί την οδική σύνδεση της Κνωσού με αρχαίο λιμένα.